תביעה להכרה בפוסט טראומה כתוצאה מהשירות הצבאי

פוסט טראומה מהצבא

שיתוף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
תביעה להכרה בפוסט טראומה כתוצאה מהשירות הצבאי
בשנים האחרונות נושא הפוסט טראומה כתוצאה מהשירות הצבאי עלה לכותרות וקיבל הכרה מלאה מהציבור במדינה אשר הבין לעומק את מורכבות הפגיעה והעניק תמיכה מלאה לסובלים מפוסט טראומה הנאלצים להתמודד באופן יומיומי עם השלכות הפגיעה המשפיעה על כל אורח חייהם. תהליך התביעה להכרה בפוסט טראומה הינו ארוך ומלא בתלאות אותן יש לעבור בדרך להכרה מלאה וקבלת הזכויות המגיעות על פי חוק.
פוסט טראומה מהצבא

הנושא של פוסט טראומה עלה לכותרות בשנים האחרונות, בגלל הרבה מאוד סיבות. אנשים כיום הרבה יותר מבינים את הנושא של בריאות הנפש ושל התמודדות עם הקושי שבשירות צבאי, גם אם הפציעה היא אינה פיזית. פוסט טראומה יכול לכלול פציעה פיזית, אך גם פציעה נפשית ובכל מקרה, בתור אנשים ששירתו את המדינה ויצאו מצולקים, הם צריכים לקבל את הטיפול והליווי הנכון, על מנת שיוכלו לחיות את חייהם כמו שצריך.

סיוע וליווי

בנושא של פוסט טראומה אחוזי נכות בהחלט יכולים לבוא לידי חשבון. יש אנשים שהנכות הפיזית או הנפשית שלהם מונעת מהם לחיות כמו שצריך, ומצריכה פיצוי וליווי טיפולי נכון. כדי להשיג הכרה בפוסט טראומה, יש להגיש תביעה למשרד הביטחון על מנת לעבור ועדה רפואית שתאשר את המצב הרפואי המורכב הזה. בנושא של תביעות משרד הביטחון העדיפות היא תמיד לעבור את התהליך עם גורם מומחה כמו עורך דין איכותי המכיר את התחום, ויכול לסייע בליווי של התהליך הבירוקרטי והמורכב הזה בצורה הטובה ביותר.

להתייעץ ולהבין

כאמור, תהליך של תביעה להכרה בפוסט טראומה מתחיל עם התייעצות עם עו"ד. מומלץ בחום להתייעץ עם עו"ד שמתמחה בתחום הפסיכיאטריה והדינים הצבאיים על מנת לקבל הכוונה וייעוץ מקצועי לגבי התהליך והמסמכים הדרושים שיש להגיש. לאחר מכן, יש לאסוף את המסמכים הרלוונטיים שיתמכו בתביעה, כגון תיעוד רפואי, דוחות מטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי, ועדויות ממומחים מוסמכים, לצד דו"ח הפציעה הרשמי מהצבא.

תהליך מורכב

הליך הגשת התביעה הוא הליך מורכב עם המון נדבכים. התביעה עשויה להכיל פרטים אישיים, תיאור הפוסט טראומה וההשפעה שלו, והמסמכים הרלוונטיים מההליך הרפואי. לאחר מכן, מתחיל ההליך והוועדה מתכנסת בנוכחות המגיש. גם כאן, יש חשיבות מכרעת לנוכחות של עורך דין טוב המכיר את הנושא, ויכול לקחת חלק פעיל בדיון ולהטות אותו לטובת הלקוח שלו. במהלך הליך הדיונים בוועדה, המגיש יצטרך להציג את ההוכחות ולהביא עדויות מקצועיות ומסמכים המאמתים את הפוסט טראומה ואת ההשפעה שלה על החיים. עו"ד טוב יוכל לייעץ לך על האסטרטגיה המשפטית המתאימה ואילו הוכחות ועדויות יש להציג.

הקביעה הסופית

לאחר שהתביעה נדונה, הוועדה תקבע לגבי היתכנות הפיצוי והגובה שלו, וזאת בהתאם להאם משרד הביטחון מכיר בפוסט טראומה. האידיאל הוא קביעת פיצויים או זכויות נוספות שמגיעות למגיש הבקשה, אם כי יש מקרים בהם נקבעים אחוזים חלקיים, ופיצוי מופחת, ואז יש אפשרות לערער. בשורה התחתונה, חשוב מאוד לעבור את ההליך בצורה מסודרת, ולקבל את המגיע לכם בהתאם למצבכם הנפשי והפיזי.