אחוזי נכות במשרד הביטחון

אחוזי נכות במשרד הביטחון

שיתוף

אחוזי נכות במשרד הביטחון
פציעות הנגרמות כתוצאה משירות במוסדות הביטחון גורמות במקרים רבים לנכות נפשית או גופנית. במקרים הללו סיוע כלכלי הוא נחוץ כדי להשתקם, ולכן חשוב להגיש תביעות לקבלת אחוזי נכות משרד הביטחון. כדי לקבל את האחוזים הללו, עליכם לעבור מספר שלבים בצינורות המקובלים, וזה המידע שעליכם לדעת בנושא:
אחוזי נכות במשרד הביטחון

איך קובעים אחוזי נכות במשרד הביטחון?

היה ונפצעתם או חליתם במהלך השירות הצבאי שלכם או במהלך שירות במשרדי הביטחון. כיצד נקבעים אחוזי הנכות שלכם? במקרים הללו עליכם לעבור בוועדה רפואית שתחליט כמה אחוזי נכות מגיעים לכם. אותה ועדה תבדוק את המסמכים הרפואיים, תשמע ממה אתם סובלים ותשמע את עורך הדין שלכם, ובהתאם להיקף הבעיה, הוועדה תחליט על אחוזי הנכות המגיעים לכם.

לסרטון בנושא קביעת אחוז נכות במשרד הביטחון – לחצו כאן

כמה כסף מגיע לי?

גובה הפיצויים שתקבלו על פציעה/ מחלה שחוויתם תלוי באחוזי הנכות שהוועדה הרפואית תקבע עבורכם. יש "מדרגות" פיצויים שנקבעו על פי חוק והן קובעות את הסכום המדויק שיקבלו נפגעי כוחות הביטחון. באופן כללי, אחוזי נכות של 1% עד 9% אינם מזכים בפיצויים כספיים. כלומר, רק אם תקבלו אחוזי נכות של 10% ומעלה תהיו זכאיים לתגמול כספי.

אלו שוועדה רפואית קבעה עבורם אחוזי נכות בין 10% ל-19% יהיו זכאיים למענק כספי חד-פעמי. בטבלה מטה תוכלו לראות את הסכום שתהיו זכאיים לו במדרגות הנכות הללו:

אחוזי נכות סכום מענק חד פעמי
10  55,981
11 71,272
12 88,326
13 104,446
14 120,463
15 136,066
16 153,430
17 170,069
18 187,537
19 211,744

*טבלה זו עודכנה בהתאם לשינויים שבוצעו בתחילת 2021

ומה עם פיצויים חודשיים?

אם הוועדה הרפואית קבעה שיש לכם אחוזי נכות של 20% ומעלה, אתם תהיו זכאיים לפיצויים חודשיים (ללא מענק חד פעמי). נכון לשנת 2021, הערך של כל אחוז נכות עומד על 51.8 ₪. כלומר, אם נקבעו לכם למשל 35% נכות, אתם תהיו זכאיים לסכום חודשי של כ 1,813 ₪.

ככל שאחוזי הנכות גבוהים יותר, כך הפיצויים החודשיים יהיו גבוהים יותר. קבלת הפיצויים תלויה בהוכחה שאכן נגרם לכם נזק במהלך ועקב השירות, ושאותו נזק הביא לנכות שמגבילה אתכם.

איך אני מקבל אחוזי נכות במשרד הביטחון?

כאמור, כדי להיות זכאיים לפיצויים חודשיים ממשרד הביטחון, אתם צריכים לעבור אצל מספר גורמים רשמיים:

  1. קצין התגמולים – תפקידו של קצין התגמולים הוא לנהל את התביעות באגף שיקום נכים במשרד הביטחון של נכה צה"ל. קצין התגמולים יחליט האם יש לכם עילה לתביעה ויאשר את החלטות הוועדה הרפואית. הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות בדרך לקבלת פיצויים הוא להגיש לקצין התגמולים את התביעה בצירוף חומרים רפואיים רלוונטיים לפציעה / מחלה שלכם. לאחר מכן, קצין התגמולים יבדוק את כל החומרים הללו יחד עם מומחה רפואי ויעשה החלטה בנוגע לתיק שלכם. המומחה הרפואי יבחן את העבר הרפואי שלכם לעומק.
    אחוזי נכות משרד הביטחון
    אחוזי נכות משרד הביטחון – עורכי דין לתביעות נגד משרד הביטחון

    מדוע? כדי לבדוק אם יש פציעה/מחלה בעברכם שהובילה לנכות שממנה אתם סובלים כיום, או שהנכות שאתם תובעים לא נגרמה בגלל השירות הצבאי. רק לאחר שמומחה של משרד הביטחון ימליץ למשרד הביטחון להכיר בפציעה /מחלה שנגרמה עקב השירות הצבאי / ביטחוני, תועברו לוועדה הרפואית.

  2. ועדה רפואית – הוועדה הרפואית בוחנת תביעות על פציעות/מחלות בצה"ל. הוועדה הרפואית מקבלת את התביעה אחרי שקצין התגמולים הכיר בה. רופאי הוועדה צריכים להיות רופאים שתחום התמחותם רלוונטיים לסוג הנכות. הוועדה הרפואית תעיין בחומר הרפואי, עורך הדין שלכן יטען טיעונים משפטיים לעניין גובה הנכות והסעיפים, ואתם תספרו בקצרה את מצבכם הרפואי בעקבות הנכות. לאחר מכן הוועדה הרפואית תבדוק אתכם בדיקה קלינית ותקבע את אחוז הנכות. למאמר מפורט בנושא הוועדות הרפואיתלחצו כאן
  3. את אחוז הנכות הוועדה תקבע כשלא תהיו בחדר הבדיקה. הוועדה תסכם את החלטותיהם ותעביר את המסכנות שלה לקצין התגמולים. רק לאחר כ 2-3 חודשים קצין התגמולים יוציא החלטה בדואר עם קביעת הנכות.

מי יכול להגיש תביעה נגד משרד הביטחון? ומתי?

האנשים שיכולים להגיש תביעות כדי לקבל אחוזי נכות במשרד הביטחון הם:

  • חיילים בשירות הסדיר שנפצעו או שחלו בעקבות השירות הצבאי.
  • חיילים בקבע שנפצעו או שחלו בחצי שנה הראשונה לכניסה לשירות הקבע.
  • חיילים בקבע/ אנשי כוחות הביטחון שנפצעו בפעילות מבצעית או באימון מבצעי.
  • חיילים בקבע /אנשי כוחות הביטחון שחלו ב3 המחלות שנחקקו בחוק הנכים.

את התביעה ניתן בסמוך למועד השחרור מהשירות בסדיר.

כמו-כן, חייל בסדיר שנפצע בזמן חופשה מהצבא, יוכל להגיש תביעה לפי חוק "חיילים ובני משפחותיהם". , צריך שהחופשה תהיה מאושרת. אלו שנפצעו במהלך עבודה מחוץ לצבא אינם יכולים להגיש תביעה לקבלת נכות. התביעה תתקבל במידה ואחוז הנכות שיקבע יהיה מעל 20% נכות. למאמר בנושא פציעה בחופשה מהצבאלחצו כאן.

דחו את התביעה שלי. מה אני יכול לעשות?

דחייה של תביעת אחוזי נכות במשרד הביטחון היא לא דבר נדיר. ישנם חיילים וחיילות רבים שהתיקים שלכם נדחים מדי שנה והם לא מקבלים את הפיצויים המגיעים להם. דחיות כאלו נובעות ממספר סיבות, החל מהגשה לא מלאה של מסמכים ועד מציאת פגם בתביעה.

אין ספק שדחיות כאלו מובילות לתחושת ייאוש, אך אין זה אומר שאתם צריכים להתייאש. במקרה של דחייה על ידי קצין התגמולים או הוועדה הרפואית יש מה לעשות. על שתי ההחלטות האלה אפשר לערער כדי לשנות את המצב. אם נדחיתם על ידי קצין התגמולים או הוועדה הרפואית, עורך דין משרד הביטחון יוכל לסייע לכם.

ממש כמו בתביעות אחרות, אזרחים מן השורה לא תמיד מודעים לפרטים הקטנים שעלולים "להפיל" אותם בתביעה. לכן, הצטיידות בעורך דין מקצועי לצידכם תגדיל את הסיכוי שלכם לזכות בתביעה. לא רק זאת: אתם יכולים לערער גם על אחוזי הנכות שקיבלתם כדי למצות את כל זכויותיכם.

איך אני יכול להגדיל את הסיכויים שלי לזכות בתביעה?

מערכת המשפט והמערכת הביטחונית פועלות על פי חוקים מסוימים שחשוב לעמוד בהם. כדי שתגדילו את הסיכוי שלכם לזכות באחוזי נכות, אתם חייבים להקפיד על כמה דברים: הגישו כמה שיותר מסמכים שיתמכו בטענה שלכם אצל קצין התגמולים. וודאו גם שכל הטפסים הנדרשים מלאים וחתומים על ידי גורמים מוסמכים.

בנוסף, חשוב שתדעו כיצד להציג את הטענות שלכם בפני הוועדה הרפואית באופן מדויק. כדי לעשות זאת באופן מיטבי, חשוב להצטייד בעורך דין משרד הביטחון שיעלה את הטענות שלכם עבורכם. עורך דין שכזה יוכל ללוות אתכם בכל התהליך וגם להגיש את כל מה שנדרש עבורכם. הודות לכך לא רק שתזכו בתביעה שלכם, אלא תקבלו את כל הזכויות שמגיעות לכם כדי שתוכלו להתנהל בקלות גדולה יותר מדי יום.

דף זה נוצר כשירות לציבור ע"י עורכי דין לתביעות משרד הביטחון  – SHOFET.INFO